Palliatieve zorg

U hebt van de arts te horen gekregen dat genezing niet meer mogelijk is en dat u uitbehandeld bent. U wilt graag de laatste tijd van uw leven thuis doorbrengen, het liefst in alle rust en met liefdevolle zorg om u heen. U wilt uw naasten niet te veel belasten. Ik bied die zorg en begeleiding aan u en aan uw naasten.

Het gaat in deze fase van uw leven om afscheid nemen. Wegen gaan scheiden voor zowel u als uw naasten, de realiteit zal nooit meer hetzelfde zijn. Hoe we omgaan met deze 'heftige' gegevens is voor elk mens anders en kan zelfs van dag tot dag verschillen. Er zullen goede dagen zijn en minder goede dagen, soms is het nodig om te praten, dan weer is rust en stilte alleen maar wenselijk. Ik vind het fijn om bij dit proces aanwezig te mogen zijn en om u te helpen met de verzorging en begeleiding.

Op lichamelijk vlak geef ik u de zorg die u wenst en nodig heeft, op emotioneel vlak accepteer ik de emoties die er zijn en bied ik u en uw naasten een luisterend oor als u dat nodig is.

Op geestelijk vlak zou ik u kunnen helpen antwoorden te vinden op vragen als "wat kan ik hierna verwachten", "hoe verloopt het laatste stukje van mijn leven" en andere thema's. Mocht u behoefte hebben aan informatie over pijn-bestrijding en palliatieve sedatie dan kan ik u die geven. Ik gebruik mijn ervaring en gevoel om te weten welke zorg op het moment nodig is, áltijd in overleg met uw huisarts en u en uw naasten.